Pedicure

 

In feite is een goede voetverzorging voor iedereen van belang, vooral voor hen die beroepshalve veel staan of lopen, diabetici, reumapatienten, sporters en ouderen. Of u nu man of vrouw, jong of oud bent, iedereen is erbij gebaat, want uw voeten dragen u de hele dag.
Specifieke voetklachten zoals eelt, likdoorns, ingroeiende nagels en andere nagelproblemen kunnen door een pedicure prima worden verholpen.
Door uw voeten preventief te laten verzorgen, voorkomt u dat gevoelige of pijnlijke voeten onopgemerkt blijven en voorkomt u dus ook dat er andere ongemakken ontstaan, zoals rug- of nekklachten.
Ouderen willen graag mobiel blijven. Ook als zij niet meer zoveel lopen draagt een goede voetverzorging in belangrijke mate bij aan het welbevinden. Lopen moet een plezierige aangelegenheid blijven.

Diabetes

De voeten van diabetespatiënten vereisen extra zorg. Regelmatige controle (en behandeling) door de pedicure kan de ernstige gevolgen van de diabetes voorkomen.
Voeten van diabetespatiënten zijn extra kwetsbaar omdat de bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen. Het gevoel in de voeten kan verminderen of zelfs uitvallen en er kunnen standafwijkingen ontstaan. Daarom is het raadzaam voor diabetespatiënten om enkele malen per jaar naar een professionele voetverzorger te gaan.

 

Bij mensen met diabetes is het gevoel in de voeten vaak verstoord, waardoor ze helemaal niet voelen als er een wondje is. Extra belangrijk dus om voeten dagelijks te inspecteren, voor zover dat mogelijk is door de patient zelf, met hulp van een spiegel op de grond waarmee je de voeten kunt bekijken, of door zorgverleners die komen voor dagelijkse verzorging, elastische kousen aan- en uittrekken. Veranderingen zoals wondjes, roodheid, etc. worden zo snel opgemerkt. Onderstaand artikel uit de media onderschrijft het belang van controles.

https://www.bd.nl/gezond/te-vaak-amputaties-bij-diabetespatienten~a2583d27/

Reuma

Voetverzorging bij reumapatiënten vereist eveneens extra zorg omdat de voeten kwetsbaar en vaak gevoelig zijn door gewrichtsontstekingen, slijtage van gewrichten en standveranderingen.
Behalve goed passend schoeisel is een goede voetverzorging belangrijk. Verwijdering van eelt en likdoorns, behandeling van brokkelige nagels, zorgen ervoor dat u zo comfortabel mogelijk blijft lopen.

Nagelcorrectie

Als er sprake is van nagelbeschadiging of andere nagelproblemen, is het mogelijk om deze te corrigeren met nagelgel. Daardoor krijg je een gladde nagelomgeving. Deze is met nagellak te kleuren in elke gewenste kleur, zodat je een mooi geheel krijgt.

Gellac-behandeling:

Ook is het mogelijk om alle nagels te voorzien van hoogglans nagelgel in kleur. Dit ziet er, zeker in de zomer, en op vakantie, heel verzorgd uit. In tegenstelling tot nagellak blijft dit zo’n 6 weken mooi zonder beschadigingen zoals die bij nagellak ontstaan door het dragen van schoenen, lopen in zand etc. Dit is dus geen verlenging van uw teennagels

 

Standaardbehandeling

Nagels knippen
Schoonmaken van de nagelomgeving
Eelt verwijderen
Likdoorns verwijderen
Behandeling en drukvrij leggen van ingroeiende nagels
Behandeling van kloven
Afwerking
Machinaal polijsten van de nagels en glad maken van ruwe plekken
Voeten na-behandelen met voetcrème van De Noordkroon

Voor prijslijst klik hier